Workshops

Det är alltid inspirerande att prova något nytt! Under Beadalong finns chans att få förbokad plats på upp till fem olika workshops. De brukar vara mycket uppskattade och populära, så tänk på att anmäla dig så snart anmälan släpps för största möjliga chans att få vara med.

Anmälan till 2019 års workshops släpps 6 augusti kl 18 här!

Allmänt
De flesta workshopspassen är 60 eller 90 minuter och mellan varje pass är det 15-30 minuters paus för att ledaren ska ha tid på sig att plocka ihop sitt material och att nästa workshop ska kunna förberedas. Tiden räcker sällan till att slutföra ett projekt utan ska ses som en introduktion och inspiration så att ni på egen hand kan fortsätta med de nya teknikerna. De flesta workshopsledarna är också deltagare på Beadalong. Schemat hittar du här när det är klart: Schema

Material
Det material som behövs till varje workshop tar du med dig själv om inte annat anges.
I beskrivningen av varje enskild workshop ser du vad du behöver.

I de fall där workshopsledaren har färdiga kit till försäljning betalas de kontant direkt på plats strax innan workshopen börjar (om inte annat är överenskommet). Tiden för varje workshop är värdefull så se till att ha med jämna pengar med dig. Om du uteblir från en workshop där kit är obligatoriskt är du skyldig att köpa ditt kit ändå. På Beadalong får man köpa extra kit på de workshops man har kommit med på, i de fall där workshopledaren har extra med sig. Har du inte kommit med på en önskad workshop så är det möjilgt att köpa mönster om ledaren har extra med sig, men inte kit.

För en del workshops behöver ledaren ha kontakt med deltagarna innan. Det kan tex vara för att ledaren ska kunna förbereda sina kit för varje deltagare.
Vilka dessa workshops är finns i varje enskild workshopbeskrivning. Kontakt mellan deltagare och workshopledare kan ske via deltagarlistan.

Anmälan
Anmälan till workshopsen görs via formuläret på här på hemsidan. Formuläret är öppet från 6/8 kl.18 till 12/8 kl. 20.

Varje deltagare kan anmäla sig till upp till 5 workshops i år eftersom vi har en extra dag. Naturligtvis behöver man inte välja 5 workshops om man inte vill. Du väljer dem i prioritetsordning (1:a, 2:a osv…).

Alla anmälningar sker via formuläret. Du kan alltså inte maila in din anmälan till oss eller anmäla dig direkt till workshopsledarna.

Urval
När vi stänger anmälan och kommer vi att gå igenom anmälningarna i den ordning de kommit in.

Vi fördelar ut förstahandsvalen så långt det går. (Får man inte plats på sitt förstaval så tar vi andrahandsvalet i den mån det går.) Därefter går vi igenom anmälningarna igen och placerar ut andrahandsvalen, därefter tredje valet och så vidare.

Det är inte troligt att någon kommer med på alla sina val eftersom principen ”först till kvarn” gäller, men ibland har man tur!

Skulle det finnas platser kvar till någon workshop efter vi gått inom alla anmälningar så kan man skriva upp sig på plats på listorna som sätts upp i pärlsalen. Man får gå fler än fem workshops.

Viktigt att tänka på

  • Anmälan till workshopen är bindande.
  • I de workshops där man köper kit av WS-ledaren betalas detta kontant på plats om inget annat är överenskommet. Ha med dig jämna pengar! Många har swish, men inte alla.
  • Var väl förberedd innan, kontrollera så att du har med dig allt material och gjort de förberedelser som behövs.
  • Kom i god tid! Workshopen startar på angiven tid och inväntar inte eftersläntrare.