Workshops

Det är alltid inspirerande att prova något nytt! Under Beadalong finns chans att få förbokad plats på upp till sex olika digitala workshops. De brukar vara mycket uppskattade och populära, så tänk på att anmäla dig så snart anmälan släpps för största möjliga chans att få vara med.

Anmälan till 2020 års workshops släpps 21 juni kl 18 !

Allmänt
De flesta workshopspassen är 60, 90 eller 120 minuter. Tiden räcker sällan till att slutföra ett projekt utan ska ses som en introduktion och inspiration så att ni på egen hand kan fortsätta med de nya teknikerna. De flesta workshopsledarna är också deltagare på Beadalong. Schemat hittar du här när det är klart: Schema

Hur går en digital workshop till?
Vi använder i första hand Zoom. Det är ett verktyg som används flitigt till videomöten och undervisning. Workshopledaren filmar sig/sina händer och instruerar. Du kan själv välja att ha din egen kamera och/eller mikrofon på eller av. Vi rekommenderar att ha kameran på och mikrofonen av, men vill du ställa frågor är de såklart fiffigt att slå igång den. Mönstret skickas antingen digitalt eller via posten i god tid före workshopen, och det gäller förstås även eventuellt kit. Vi kommer att göra lite träningsmöten före Beadalonghelgen för de som vill så att alla känner sig trygga med tekniken. Här finns en film om att hålla ett möte i Zoom https://www.youtube.com/watch?v=Ix8c9xky2wQ och här finns en film om att vara deltagare i ett zoommöte https://www.youtube.com/watch?v=KfrkaLPfScM. Filmerna är anpassade för skolan, men ger ändå bra tekniska tips om hur det funkar.

Material
Det material som behövs till varje workshop förbereder du själv om inte annat anges.
I beskrivningen av varje enskild workshop ser du vad du behöver.

I de fall där workshopsledaren har färdiga kit till försäljning betalas de i förväg på det sätt som anges för varje workshop. I de fall där workshopledaren är svensk gäller oftast Swish. Om du uteblir från en workshop får du ingen återbetalning, så skriv gärna in påminnelser i din telefon om när varje workshop du är med på börjar. Om du vill får du köpa mer än ett kit i förväg till de workshops man har kommit med på, i de fall där workshopledaren har extra. Har du inte kommit med på en önskad workshop så är det möjligt att köpa mönster om ledaren har över, och denna gång även kit i den mån de räcker till.

För en del workshops behöver ledaren ha kontakt med deltagarna innan. Det kan tex vara för att ledaren ska kunna förbereda sina kit för varje deltagare.
Vilka dessa workshops är finns i varje enskild workshopbeskrivning. Kontakt mellan deltagare och workshopledare kan ske via deltagarlistan.

Anmälan
Anmälan till workshopsen görs via formuläret på här på hemsidan. Formuläret är öppet från 21/6 kl.18 till 28/6 kl. 20.

Varje deltagare kan anmäla sig till upp till 6 workshops i år. Naturligtvis behöver man inte välja 6 workshops om man inte vill. Du väljer dem i prioritetsordning (1:a, 2:a osv…).

Alla anmälningar sker via formuläret. Du kan alltså inte maila in din anmälan till oss eller anmäla dig direkt till workshopsledarna.

Urval
När vi stänger anmälan och kommer vi att gå igenom anmälningarna i den ordning de kommit in.

Vi fördelar ut förstahandsvalen så långt det går. (Får man inte plats på sitt förstaval så tar vi andrahandsvalet i den mån det går.) Därefter går vi igenom anmälningarna igen och placerar ut andrahandsvalen, därefter tredje valet och så vidare.

Det är inte troligt att någon kommer med på alla sina val eftersom principen ”först till kvarn” gäller, men ibland har man tur!

Skulle det finnas platser kvar till någon workshop efter vi gått inom alla anmälningar så kan man anmäla sig på resterande platser genom att skriva upp sig på de digitala listorna här på hemsidan. Man får gå fler än sex workshops.

Viktigt att tänka på

  • Anmälan till workshopen är bindande.
  • I de workshops där man köper kit av WS-ledaren betalas detta i förväg och postas hem till dig. Många har swish, men inte alla.
  • Var väl förberedd innan, kontrollera så att du har allt material och gjort de förberedelser som behövs.
  • Kom i tid! Workshopen startar på angiven tid och inväntar inte eftersläntrare.