Tävlingar

Tävlingar 2020

Vi kommer att ha både inför-tävlingar och tävlingar som presenteras under själva beadalonghelgen. Vissa tävlingar har en jury, medan andra avgörs genom en omröstning via ett google-formulär. Alla tävlingar har ett utlottningspris som dras bland alla deltagande bidrag. Alla har alltså chans att vinna oavsett nivå och erfarenhet!

Införtävling 1 2020

Connected

Connected. Att höra ihop. Sällan har vi väl blivit så påminda om hur viktigt det är för oss att vara tillsammans som den här konstiga våren 2020.

Till denna tävling gäller det att göra ett bidrag i minst två delar som på något sätt hör ihop. Det kan vara en del för varje familjemedlem, en gin och en tonic, en Batman och en Robin… Delarna ska antingen sitta ihop rent fysiskt från början eller gå att sätta ihop på något sätt.

Gör ett tävlingsbidrag som innehåller minst en pärla. Det kan vara ett smycke eller ett helt annat objekt, du väljer själv!

Plats 1-3 utses av deltagarna på Beadalong genom digital omröstning, och vinner 1000:-, 700:- respektive 400:- i presentkort hos vår sponsor Anjalu! Dessutom kommer en vinst att lottas ut bland övriga deltagande bidrag.

Regler

  • Alla som är deltagare på Beadalong 2020 kan delta i tävlingen.
  • Du får skapa med valfri teknik och valfritt material. Minst en pärla av något slag ska dock vara med.
  • Resultatet får bli vad som helst. Det kan vara ett smycke, en skulptur, tavla, väska eller vad du tycker passar.
  • Om man vill får man bifoga en liten text om hur man har tänkt.
  • Varje deltagare får lämna in ett bidrag.
  • Du skickar in ditt bidrag genom att ladda upp en bild på det i ett formulär före 24 september kl 18 svensk tid. Bilden får vara ett collage. Formuläret publiceras senast en vecka före deadline.
  • Bidraget ska vara tillverkat för tävlingen och får inte ha visats upp offentligt på något vis före träffen.
  • Bidragen ska vara anonyma. Tänk därför på att inte märka bilden på ditt bidrag med ditt namn, din logotyp eller att du själv syns på bilden.
  • Vinnarna plats 1-3 utses genom att deltagarna röstar. Dessutom lottas en vinst ut bland alla som deltar i tävlingen. Röstningen sker digitalt och avslutas lördag 26 september kl 14 svensk tid.
  • Genom att lämna in bidrag i tävlingarna under Beadalong godkänner deltagarna att Beadalong får publicera bilderna på bidragen, på hemsida, Facebook och Instagram samt att sponsorerna får använda bilderna i butik och på internet på sin hemsida/Facebook/nyhetsbrev etc. och även tryckta media. Designerns namn anges vid publicering.

Tävlingsteman på Beadalong 2019
Litteratur (införtävling)
Trä (införtävling)
Lövly
Läder och metall
FEM
De fyra elementen
Nobelfest
Monokromatiskt
Återbruk
Seedbeads

Tävlingsteman på Beadalong 2018
Kärlek (införtävling)
Folklore
Bokstaven B
Ull
Tolka bilden
Feature bead
Kit
Rosa Tassars och SRVs återbruk (namnet avslöjas först på träffen)
Norrland