Information och tips

Hitta till hotellet
Adressen till Quality Hotel Winn i Haninge är Rudsjöterrassen 3, 13640 Haninge.
Karta finns här: Hitta hit
Incheckning kan garanteras från kl. 15 alla dagar. Tidigare om möjlighet finns. Utcheckning kl. 11.

Med bil söderifrån:

Med bil norrifrån:
Från Stockholms central åker du söderut på den nya fina motorvägen nr 73. Tag avfart Trafikplats Handen .

Parkering:
Hotellet erbjuder parkering i garage mot en kostnad på 105:- per dygn. Det finns även möjlighet att parkera på parkering utanför hotellet och på infartsparkering. Parkeringsplatserna kan inte förbokas.

Parkering utanför hotellet på markerade platser:
Ägs och administreras av Haninge Kommun.
Platser finns i mån av plats och går ej att boka. Avgift alla dagar. EasyPark, kortbetalning samt SMSbetalning är möjligt. Trångt om plats på vardagar, men gott på plats på lördag och söndag.
Pris:
07-17 10:- /timme
Övrig tid 2:- /timme

Hotellets garage:
Ligger ca 100 meter från hotellet mittemot hotellbyggnaden. Det är skyltat utanför garaget med Quality Hotel Winn skylt.
För att komma in i garaget behövs en kod som man får i receptionen SAMT ett parkeringstillstånd som man måste lägga synligt i fönster.
Parkeringsplatser finns på 2 däck nedåt. Parkering får endast ske på markerade platser.
Platser går ej att förboka utan finns endast i mån av plats.
Pris:105:- /dygn

Infartsparkering, utomhus parkering på p-däck:
Ligger i slutet av hotellbyggnaden mittemot garaget. Parkeringen ägs och administreras av Haninge kommun.
Platser finns i mån av plats och går ej att boka. Avgift alla dagar. EasyPark, kortbetalning samt SMSbetalning är möjligt.
Pris:
07-17 7:- /timme
Övrig tid 2:- /timme
Hotellet rekommenderar att man flyttar bilen till den vanliga parkeringen framför hotellet kvällar och nätter (lugnare där).

Med tåg från Stockholms central:
Pendeltåg går från Stockholms centralstation: linje 43 mot Krigslida / Västerhaninge eller linje 42 mot Nynäshamn. Gå av vid Handen.
Biljett löser du i någon av luckorna på stationen. För mer information gällande priser kan ni gå in på www.sl.se.

Restiden till station Handen är ungefär 25 minuter. Pendeltågsstationen Handen ligger bara 200 meter från hotellet.

Mat
Vill du inte äta i hotellets restaurang så finns några olika alternativ i Haninge centrum, ca 10 minuter från hotellet. Pressbyrån ligger vid pendeltågsstationen om du blir godissugen. Vill du äta på hotellet så bokar du det när du fyller i din anmälan.

Vad behöver jag ha med mig?
Alla har vi olika pärlvanor, en del pärlar fort och stort, andra smått och långsamt. (En del pärlar inte alls utan bara minglar…) Så hur mycket man tar med sig är väldigt individuellt men några bra-att-ha-grejer är:

 • ett bassortiment av pärlor och tillbehör
 • verktyg och hjälpmedel (tänger, nålar, lim mm)
 • pärlmatta
 • arbetslampa (förlängningskabel/grenuttag behövs inte då hotellet ordnar med detta)
 • bekväma inneskor
 • ev. vattenflaska och/eller termosmugg. (Vi har lock/kork på muggar och flaskor för att inte spilla på andras saker i pärlsalen.)
 • ev. material/pengar till workshops. Kontrollera noga vad som behövs för just dina workshops och ha med jämna pengar.
 • shoppingpengar. De flesta butikerna tar kort och/eller swish men kontanter är inte fel om man bara ska ha “det där lilla”.
 • Ska man sova över på hotellet så får man väl kanske tänka på att stoppa ner en tandborste och lite andra sådana där triviala saker också…
 • Skulle man ha glömt något så är det ju ingen panik för mycket finns ju att köpa på plats och affärer i Handen är inte så långt borta. En sak får man dock inte glömma: Ett glatt humör!

Lite att tänka på

 • Det är inte tillåtet att äta medhavd mat eller dryck i hotellets matsal, konferensvåning och allmänna utrymmen (hotellets regler). Har man inte bokat matpaket innan så går det att beställa på plats men till ett högre pris, eller så får man gå ut och äta.
 • Var rädd om våra allergiker så undvik parfym och andra dofter helt. Inga citrusfrukter, påsar med nötter, flädersaft eller äpplen i Pärlsalen.
 • Allmänt fotoförbud av ansikten! Se till att fråga innan du fotar andra att det är ok att ta bild och publicera på nätet. Händer och smycken/saker går bra att fota.
 • Inne i pärlsalen dricker vi inte kaffe eller andra drycker i öppna muggar/glas vid borden. Det är lätt hänt att en mugg välter bland alla våra pärlor och det är dukar på borden så det blir många som får flytta undan sina saker om olyckan är framme.
 • Pärlsalen och workshopsrummen är “privat” område. Detta är extra viktigt under lördagen när vi har öppet för allmänheten. Det är inte okej att tex “kära mamma eller bästa vännen” bara vill kika in. Det är viktigt att alla respekterar detta. Ha därför på er namnbrickan synligt, den är ert ”passerkort” till Pärlsalen. Vi är många på träffen, både återkommande och nya deltagare, och förutom att det är praktiskt att kunna se namnen, så ser vi även så att det inte kommer obehöriga in i Pärlsalen.
 • I pärlsalen har var och en inte med sig mer saker än motsvarande en matvarukasse i papper. Inga väskor o dyl längs gångstråk i rummet eller framför de vita luftintagen. Har du mer saker får du förvara det i ditt hotellrum. Detta är för allas trevnad och säkerhet då vi är många deltagare på en begränsad yta och har rörelsehindrade bland oss. Vänligen respektera detta!
 • Alla vill inte vara med på bild så fråga först innan du fotar och/eller publicerar bilder.
 • Detta är ett sponsrat event och det är butikerna på plats som står för försäljningen på träffen. Det är inte okej för deltagare att ha med sig varor till försäljning vare sig i Pärlsalen eller i hotellrummen.
 • Om du har särskilda behov som gör att du behöver boka en bordsplats (exempelvis svårt att gå), var vänlig och hör av dig till mig och berätta vad du behöver så markerar jag en plats åt dig som fungerar. Du får boka till dig själv och en vän.
 • Workshopledarna får lov att sälja ett begränsat antal extra beskrivningar/kit från sina workshops till andra deltagare.

Handikapprum
Har du särskilda behov? Skriv gärna i anmälan att du önskar handikappsrum samt vad som gör att du behöver det (behöver inte vara ingående på just ditt handikapp utan kan vara att du behöver en rullstolstoalett eller högre säng etc). Ange också om du behöver ett rum nära en hiss.

Quality hotel Winn kallar sig Sveriges mest tillgängliga hotell. De har totalrenoverat hotellet och byggt 119 nya hotellrum varav 12 är fullt handikappanpassade. I ytterligare 11 hotellrum har de tagit bort trösklar och duschväggar för bättre framkomlighet för exempelvis rullator. De har även byggt ett antal hotellrum som är anpassade för personer med syn- respektive hörselnedsättningar. I allmänna utrymmen finns olika höjdnivåer i bland annat reception och bar.

Dubbelrum, tre- och fyrbäddsrum
Har du ingen rumskamrat ordnad innan anmälan släpps men kan tänka dig att dela med någon du inte känner kan du skriva detta under övriga önskemål. Om det är möjligt försöker vi då matcha ihop dig med någon annan/några andra som markerat likadant. Vi kan inte garantera att det blir så men vi försöker få till det för alla. I de fall det inte går reserverar vi oss för att istället boka in dig i ett singelrum. Detta gäller även om vännen du hade tänkt dela rum med inte hinner få en plats på Beadalong. Om vännen som du skulle dela rum med kommer med senare via avhopp/reservlista så försöker vi fixa så ni får ett dubbelrum.

Hotellet har familjerum för max 4 personer. De är 22-31 kvm stora och har två 90 cm breda sängar samt en bäddsoffa med plats för två personer. Bokar man ett tre- eller fyrbäddsrum är det alltså en eller två personer som sover i bäddsoffan.