Gallery Contest 2 - Home Sweet Home

First prize

Sara Lilja

Motivation: Nyckelknippan representerar allt som känns hemma och tryggt för mig. Nyckeln till min lägenhetsdörr, mina katter, hjärtat står för min sambo och familj och pärlbollen står för mina pärlor!

Mönster nyckel: Mikki Ferrugiari.

Mönster pärlboll: Margareta Gustavsson.

Inspiration mönster katt: Assza.

Hjärtat och idé min egen design.

Second prize

Annica Schröder

Motivation: Jag har skapat cabbarna från ett gammalt vykort. Bilderna visar bl a kyrkan och huset jag växte upp i. Mamma och pappa bor inte kvar men byn har en speciell plats i mitt hjärta

Third prize

Anna-Stina Brassman

Motivation: Ett hus för älvor, får mig att tänka på sommar, blommor, barndomsminnen och fantasier om älvor. Det är hemma för mig.

Mönster: threadabead.

Jag har gjort flera ändringar men grundmönstret är deras

Runner ups

Ulla Edenmark

Motivation: En idealiserad bild av mitt drömhem - en röd stuga, björkar, massor med blommor, en vit grind att gå in igenom och en damm utanför huset. Och naturligtvis är det sommar!

Lena Andersson1

Motivation: Hem ljuva hem är ett ställe dit du har en egen nyckel...

Home sweet home is a place where you have your own key...

Liselotte Friedner

Motivation: Stockholm i mitt hjärta

Ulrika Andersson

Motivation: Höstens vackra färgprakt kring mitt barndomshem i Polcirkelland. Ett halsband med bas av näver och renskinn. Valde orange för hösten, svart för alla knottsvärmar, guld för naturrikedom och en gnutta vitt för snö. Toppade med en rosett för lite flärd och avslutade med ett hjärta för mycket kärlek

Anna Lindell

Motivation: Sommartid i Sverige / Summertime in Sweden

Michaela Molin

Motivation: Halsbandet är inspirerat av min hemstad Umeå, Björkarnas stad.

Christina Ekviden

Motivation: Guldkant på en tillvaro i grå betong.

Magdalena Cedering

Motivation: Pärlbroderade vantar på temat trädgård, blommor och handarbete som är en viktig del i min hemmiljö. Vantarna består av två pärlbroderade blommor; en i full blom med en pärlbeströdd ullcabochon i mitten och den andra vanten har en pärlbeströdd blomknopp som håller på och spricker upp. De unika vantarna symboliserar att alla blommor, hem och människor är unika och har rätt till sitt eget unika kreativa uttryck.

Yvonne Andersen

Motivation: Home Sweet Home är för mig min trädgård och allt som gror där vilket jag vill ha sagt med detta smycke

Biljana Celar

Motivation: Mitt träd, livets liv! Syns i bakgrunden.Träd sten och pärlor är mitt hem mitt liv. Kamp i livet tryghet i mitt hem och pärlor mina skönheter.

Kram!